Høyem

HØYEM

HJEMMESIDE // FACEBOOK // INSTAGRAM

Charlotte Høyem Osburg står bak HØYEM oslo-berlin som utgir kolleksjoner inspirert av forskjellige tradisjoner og kulturer. Dragningen mellom kontrastbyene Oslo og Berlin har formet merket. Klærne produseres så lokalt som mulig i Europa under etisk korrekte forhold og målet er å bli helt økologisk.

"Jeg hadde egentlig tenkt å studere produktdesign og da jeg tok det grunnleggende førsteåret på Universität der Künste Berlin, fant jeg ut at Vivienne Westwood underviste på motelinjen. Det var noe jeg ikke kunne gå glipp av og når jeg tenkte meg om så hadde jeg jo sydd hele livet. Etter 5 år følte jeg meg rimelig hjernevasket."

En fun-fact om prosessen? "En gang lagde jeg en womens-suit inspirert av filmene til Wong Kar Wai, og en missforståelse med produksjonstedet gjorde at dressene kom gradert tilbake i str. XXXL. De ble gigantiske og totalt uproposjonale........ måtte klippe ut alle HØYEM etikettene og gi dem til Fretex. Men kvaliteten var upåklagelig! Topp 100`s ull fra de beste sauene. De vil sikkert overleve når jorden går under."

Oslo-tipset: Just Fashion som åpner butikk på House of Oslo i Mai. Sakte produsert bærekraftig luksus fra Europa. Mye norsk design også.