GRüNERLØKKA BRYGGHUS

HJEMMESIDE // FACEBOOK // INSTAGRAM

Bryggeriet ligger i bakgården til Vespa & Humla i Københavngata 2 og bak meskekaret og kokekjelen finner vi Kjetil Johnsen, Federico Orsini og Adrian W. Aarnæs.

Grünerløkka Brygghus er et bryggeri som startet opp produksjon av håndverksbrygget øl i august 2013. Formålet var å produsere godt håndverksøl til egne og andres restauranter/barer i lokalområdet. Kjetil er daglig leder og bryggerimester. Trond Haug og Jan Vardøen er medeiere. 

"Å drive restauranter, barer og et bryggeri er en livsstil. Man jobber vanvittig mye og teller ikke timer. Friheten til å bestemme og lage akkurat det man selv vil er jo tilfredsstillende. Utfordring kan være tidsklemme, samspill med andre mennesker og noen ganger økonomi. Men det er stort sett positivt."

"Øl er et urgammelt produkt som har fulgt deler av menneskeheten siden sivilisasjonens vugge i Persia for ca 9000 år siden. Det har kommet for å bli og er et produkt som har reddet mange menneskeliv. Før var ofte drikkevann forgiftet av kloakk og folk ble syke. Øl blir jo kokt og desinfisert i løpet av prosessen. Så da drakk man gjerne et alkoholsvakt øl istedenfor. Det er nok en av grunnene til at øl stikker så dypt i deler av menneskeheten. Dessuten er det noe alle kan lage hjemme på kjøkkenbenken med ganske enkelt utstyr."

Oslo-tipset: Veldig vanskelig å svare på da jeg er med og driver flere steder selv. I løpet av sommeren starter vi åpent bryggeri hver lørdag i Københavngata 2-4 med fokus på eget brygg, gjestebryggerier, pop up restauranter, konserter og god østkantstemning. Det kan bli veldig kult hvis skjenkebevillingen tikker inn snart.