Gjone profile

Gjone

INSTAGRAM

Marte Gjone lager smykker og tar fotografier i mellom slaga som reisende selger. Hun bruker naturen som kreativ inspirasjon og lager smykker som føles tidsriktig, men tidløse.

Alt mitt overskudd og all min inspirasjon henter jeg når jeg er alene med naturen.Det går ikke direkte på former, men mer på stemning, lys, ro. Jeg vedlikeholder denne balansen innvendig, som gjør at jeg vil skape og formidle.

Etter mange år i gullsmedbutikk, valgte jeg gullsmedfaget. Jeg kan godt være tilgjengelig i designet, men på ingen måte det som driver meg. Branding er jeg ganske lei av, og ukomfortabel med når det gjelder egne produkter. Så jeg prøver fortsatt å finne veien for å kunne stå på egne ben og jobbe med egne ting, men har ikke begynt å føle meg klar for det før nå. Nå har det blitt en nødvendighet. Gjelder å se forbi begrensningene og ikke planlegge så mye.

Oslo-tipset: Altså 100% Oslomarka og Turistforeningens hytter/serveringssteder.  Selv om jeg har bodd her i 17 år, er jeg ikke oppvokst her og ikke blitt godt nok kjent med den grønne delen som ligger som en varm klem rundt byen. Men det siste året har jeg begynt å bruke den mer. Og jeg er nyforelska.