For Monkey Profile

ForMonkey

HJEMMESIDE // FACEBOOK // INSTAGRAM

Helen Prestgard, tidligere filmprodusent og Trang Pham, vietnamesisk motedesigner står bak Formonkey som lager klær for barn mellom 1 og 5 år. 

"Vi möttes när vi båda bodde i Dhaka, Bangladesh. Trang hade en liten syatelier och butik i Dhaka. Här utvecklade vi en kollektion med kläder för barn mellan 1 och 5 år. Det finns en fantastisk hantverkstradition i landet som vi fick tillgång till. Vi lät handbrodera mina teckningar på kläderna som är gjorde av 100% linne. Vi tycker det är viktigt att använda naturliga materialier av hög kvalitet."

"Trang och jag kände oss väldigt privilegierade när vi bodde i Bangladesh och vi ville gärna ge något vidare till den lokala befolkningen. Vi försökte att skapa en så bra arbetsmiljö som möjligt. Kvinnorna arbetade innan i fabriker och blev upplärda av Trang i att designa och sy kläder efter mönster. Vi lägger väldigt stor vikt i att plaggen blir produserade under värdiga omständigheter."

Oslo-tipset: Stories by Kine i Eckersbergs gaten har härliga linneskjorter och allt man önskar sig till sommaren i en väldigt avslappnad stil med hög kvalitet.