Den blinde ku Profile

Den blinde ku

HJEMMESIDE // FACEBOOK // INSTAGRAM

Historien startet med at Inger Rosenfeld fikk ei halvblind ku av familien til sin 50-års dag. Hun lærte seg å yste, startet gårdsbutikk og bedriften "Den blinde ku" ble til. 

Når man er sin egen sjef må man være innstilt på masse arbeid, sjelden fri, men også en stor tilfredsstillelse i å skape noe selv. Det blir en livsstil, og ikke noe er bedre enn å kunne gjøre sin hobby til sitt levebrød! Jeg ble stolt da jeg oppdaget at jeg hadde den tredje største kubesetningen i Ås kommune: Størst er NMBU, så er det en bonde som har rundt 15 kuer - og på tredje plass kom jeg med min ene ku!  Det er bare disse tre gårdene som har ku i den tidligere landbrukskommunen Ås!

Jeg startet eksport til Frankrike (blåskimmelosten Ingers Blå) og til USA (Nøkkelost). Ostene har nå vunnet flere prestisjetunge internasjonale priser. I 2010, vant vi Gull med blåskimmelosten Blåmandag.

Oslo-tipset: Favorittstedet i Oslo når det gjelder mat er selvsagt Mathallen Vulkan!